Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τὸ Ἀνατολικὸ Πήλιο κατατρέφεται ἀπὸ τὸ ἀνεξέλεγκτο τσιμέντο

Αύγουστος 17, 2010

Τὸ Ἀνατολικὸ Πήλιο κατατρέφεται ἀπὸ τὸ ἀνεξέλεγκτο τσιμέντο

Αὐτὰ ἔλεγε ὁ Νομάρχης Μαγνησίας στὶς 3/2/2010… « Αποτελεί  πλέον, δυστυχώς, κοινή διαπίστωση, ότι το Πήλιο κινδυνεύει. Ο κίνδυνος που το απειλεί είναι οι ορέξεις των μεγάλων κατασκευαστικών και εργολαβικών συμφερόντων που θέλουν να οικοπεδοποιήσουν την περιοχή και να αναγείρουν παντού συγκροτήματα κατοικιών. Να κάτι πολύ συγκεκριμένο. Να μια προοπτική δυσοίωνη, ένας κίνδυνος υπαρκτός που θα προσβάλει βάναυσα το φυσικό περιβάλλον, την αισθητική, την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική ταυτότητα του Πηλίου. Υπάρχει και είναι εδώ, λοιπόν, ο κίνδυνος της αλλοίωσης των φυσικών και των παραδοσιακών χαρακτηριστικών του βουνού.»…

(https://pelionsflora.wordpress.com/2010/02/03/%ce%ac%cf%81%ce%b8%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82%ce%ba%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb/ )

Τὸ ἔγκλημα συνεχίζεται ὃπως φαίνεται ἀπὸ τὶς συνημμένες 2 φωτογραφίες. Οἱ ἐπαγγελματίες τοῦ σκυροδέματος καὶ καταστροφεῖς τοῦ περιβάλλοντος αφοῦ  κατέστρεψαν ὁλες τὶς μεγάλες πόλεις μας μὲ τὶς κατακόρυφες πολυκατοικίες ἐκτρώματα ,τώρα καταστρέφουν καὶ τὸ Ἀνατολικὸ Πήλιο μὲ τὴν νέα τους ἐφεύρεση ,τὶς ὀριζόντιες πολυκατοικίες. 

 

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: